Страшнuй сон кремля: У Чорне море прямує американський бойовий десантний корабель-док Fort McHenry.”

ЦЕ ВАМ ЗАМІСТЬ КОЛЯДОК.

У Чорне море прямує американський бойовий десантний корабель-док Fort McHenry. За даними командування Шостого оперативного флоту США, він наразі проходить чорноморські протоки.

 

У заяві командувача флотом, віце-адмірала Лайза Франчетті йдеться про те, що ця місія спрямована на “проведення рутинної операції у Чорному морі, яка зміцнить відносини з союзниками по НАТО і, окремо, Україною”.

Чому це цікаво саме для нас і саме тепер? Якщо пам`ятаєте, я писав, що новий похід українських катерів через Керченську протоку запланований на середину січня.

А тепер давайте співставимо перемовини Порошенко з Меркель та Макроном щодо спрямування їх спостерігачів на українські плавзасоби, резолюцію ООН, яка по суті легалізує міжнародні операції з підтримки України в Азово-Чорноморському регіоні, нещодані розвідпольоти американських та британських літаків-розвідників у районі Криму з наближенням у зону конфлікта цього плавучого форпосту дядєчки Сема. Співставили? От і добре, бо буде цікаво.

Довідково: Fort McHenry з приблизно 500 американськими морськими піхотинцями на борту, забезпечений доковою камерою для п’яти транспортних катерів на повітряній подушці – вони призначені для висадки морської піхоти і бойової техніки. Водотоннажність – 16,1 тис тонн, довжина – 190 метрів. Оснащений зенітною артилерією і ракетною зброєю.

Oleg Sharp

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *