І тут, коли ти вже підраховуєш мільярди і уявляєш як скиглить Хунта, маленька країна всажає ніж між лопаток

Маленька Румунія, країна на яку Путін навіть не звертав уваги може поставити хрест на проекті Кремля “Північний потік-2”.

Румунія, яка з 1 січня головує в Європейському союзі, намагається заблокувати будівництво російськонімецького газопроводу “Північний потік-2”. Для цього представники країни планують пришвидшити роботу над відповідними поправками.

13 країн-членів ЄС підтримали пропозицію Румунії про зміну законодавства, що здатне ускладнити процес будівництва скандального газопроводу «Північний потік-2». Як передає replyua.net , про це повідомляє Польське радіо пославшись на джерела.

«15 січня ця тема обговорювалася в Брюсселі експертами 28 країн. Досі такі дії блокували дві країни, які до цього очолювали Рада Європейського Союзу – Австрія і Болгарія. Румунія, почався 1 січня своє шестимісячне головування в Раді ЄС, вирішила прискорити роботу в цьому напрямку », – повідомляє видання. Крім того, наголошується, що в румунському пропозиції йдеться про необхідність врегулювання нових газопроводів, які з’єднують країни ЄС з іншими державами.

«Всі газові маршрути, також імпортні та їх морські частини на території ЄС, потрібно реалізувати згідно строгим правилам Євросоюзу. Більш того, в новому документі сказано – якщо країна-учасниця ЄС хоче підписати контракт з країною, яка не входить в ЄС, спочатку свою згоду на це має дати Європейська комісія », – наголошується в тексті повідомлення.

Крім того, в новітньому документі записано: якщо країна-учасниця ЄС хоче укласти контракт з країною, яка не відноситься до ЄС, спочатку свою згоду на це повинна висловити Європейська комісія.

15 січня цю тему обговорювали в Брюсселі експерти 28 країн. Брюссель перевірить, чи відповідає трубопровід Північний потік-2 законодавству ЄС.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *