Путін розгублений: такого від свого “друга” Кремль точно не очікував. Китай йде на угоду з США

Звалилась остання надія Путіна на порятунок. Останній союзник з числа країн, що мають вагу в світовій системі, пішов і попереду тільки прірва.

Кремль довго і демонстративно розігрував китайську карту і робив вигляд, що це йому вдається. Але насправді це Китай розігрував російську карту. І це Китаю все зрештою, вдалося.

США і Китай досягли домовленостей щодо мит. Американська сторона не піднімає з 1 січня мита у відношенні Китаю з 10% до 25%. Ціна питання – 200 мільярдів доларів. Китай погодився на закупівлю американської продукції «в значних обсягах».

Відзначається, що ця угода стане великим ударом для Росії. Як стало відомо, на переговорах з Трампом, делегація з Китаю на чолі з Сі Цзіньпіном погодилась збільшити закупівлі в США великої партії зрідженого природного газу.

У найближчі тижні, стверджують джерела близькі до дипломатичних кіл КНР і США, офіційний Пекін зробить гучну заяву про нові газові угоди.

До слова сказати, саме Китай – найбільший покупець американського газу в Азії. У 2017 році обсяг поставок збільшився до 19,7 млрд. кубометрів – в 3,6 рази.

Багато говорили про те, що Китай тільки вдає, що дружить з Росією; що Піднебесна лише обирає зручний момент, щоб вчепитися в горло знесиленому в сутичці з українським байбаком і американським орланом, російському ведмедю. І ось час настав: Китай залагоджує протиріччя з США.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *