Військові розповілu всю правду про Дебальцеве. Керівнuцтво країнu усвідомлено заrнало нас в котел на розтерзання сепаратuстам і армії РФ

Цю історію повинна знати вся країна! Ось як Порошенко і його шоколадні генерали заживо поховали сотні, а може й тисячі українських бійців! Не полінуйтеся і дочитайте до кінця …

До річниці Дебальцевського котла вийшов фільм-розслідування «Грані війни» повідомляє EJ

У першій його частині, «Логвинове», українські військові розповідають про те, як ворог зумів перекрити трасу і закрити котел після того, як захопив стратегічно важливе село 9 лютого. Причому важливий населений пункт, який став «кришкою» котла, був зайнятий без єдиного пострілу. І незабаром Дебальцеве, яке довгий час з трьох боків було оточене територією під контролем українських військових, було захоплено. Через чотири роки учасники і свідки ключових подій розповіли обставини при яких в пастці опинилися сотні українських військових.

Дебальцеве вважалося важливим стратегічним місцем – це великий залізничний вузол, через місто проходить траса. Крім того, на околицях міста знаходиться найвища точка Донецької області – 336 метрів. Логвинове знаходиться на ще одній стратегічно важливою висоті – 287 метрів, біля траси, яка в лютому 2015 року було єдиною ниточкою з підконтрольними Україні територіями (Дебальцеве після захоплення Вуглегірська ворог оточував з трьох сторін).

Хоча за пару місяців до цього положення українських військових на Дебальцевському плацдармі було таким, що цілком було можна влаштувати контр-котел. Про це і розповіли військові.

«Коли ми говоримо про Дебальцевському котлі, ми повинні говорити про те, що в районі Луганська, Стаханова, Горлівки взагалі не було сил росіян. І українські сили, які перебували в цьому районі, цілком могли влаштувати контр-котел », – розповів Анатолій Віногродскій, другий комбат батальйону Донбас НГУ.

Однак, як то кажуть в розслідуванні, в ніч з 8 на 9 лютого із стратегічно важливого села Логвинове на Дебальцевській трасі за наказом командування сектора З вивели всі підрозділи української армії, які тримали там оборону. Таким чином, «дорога життя», яка забезпечувала обороноздатність всієї Дебальцевській угруповання, залишилася без захисту. І вже через годину в Логвинове зайшов загін російського спецназу ГРУ з бронетехнікою. Без бою, без єдиного пострілу, вони перекрили трасу і створили Дебальцевський котел.

Дебальцевська угруповання потрапила в котел, в якому залишилася лише одна польова дорога. Але навіть після доповіді розвідників штаб сектора не доповів дану інформацію всім підрозділам ні в Дебальцеве, ні в Бахмуті і на блок-постах уздовж Дебальцевській траси. З ранку почався рух транспорту і особового складу, що призвело до трагедії. Всі вони розстрілювали окупантами в упор прямо на дорозі. Пощастило тільки тим, хто дізнався про це безпосередньо від розвідників.

Ставлення багатьох досвідчених офіцерів було і є однозначним: такі збіги неможливі. «А як по-іншому можна прибрати бойові порядки з горловини, причому синхронно через пару годин туди зайшов Путін? Іншого логічного пояснення не існує. Вони там стояли, група Собко (командир 128 ОГПБр). Їх там все бачили, що вони там стоять. І їх вночі виводять, і вранці туди заходить противник », – поділився командир артилерійської розвідки, 25-й окремий мотопіхотний батальйон« Київська Русь »з позивним« Зелений ».

Він додав, що після безглуздою спроби відбити Логвинове, втрати двох танків і загибелі людей Генеральний штаб вирішує, що наступна атака буде зроблена не наступного дня, а 12 лютого. Тобто ворог отримав цілих три дні на обладнання вогневих точок і зміцнення оборонних позицій у населеному пункті.

Опитані журналістами військові висловили думку, що створювалися умови для того, щоб наші війська 100% там не втрималися. Заняття позицій в Логвинове, на їхню думку, пояснюється і управлінським хаосом, і ідіотизмом командирів, але всі подальші події, які призвели до втрати Дебальцевського плацдарму, вже не можна пояснити тільки цим.

«Як я вважаю, задум операції саме по формуванню котла і здачі Дебальцеве. Це стояла військово-політичне завдання », – висловив думку один зі співрозмовників журналістів.

Обов’язково поділіться цією статтею зі своїми друзями! Чим більше людей дізнаються правду, тим менше у Порошенка буде шансів поховати ще тисячі українських бійців і Героїв …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *