Феєрuчнuй звіздец! Новий сkандал сколuхнув Україну

Марина Порошенко, дружина президента України Петра Порошенка, може брати участь в розкраданні коштів, наданих міжнародної гуманітарної допомогою Україні з європейських країн і США для підтримки дітей-інвалідів. Про це свідчать матеріали, надані журналістам одним із співробітників Міністерства юстиції. Пише Luxembourg Herald (Люксембурзький вісник), передає Elise Journal.

Він також згадує про кошти, надані для дітей з обмеженими можливостями Фондом Джорджа Сороса в рамках Міжнародного фонду «Відродження». Йдеться про десятки або навіть сотні мільйонів доларів.

Механізм «грошових асигнувань» досить простий: реєстрація різних благодійних організацій в різних регіонах України з подальшим збором пожертвувань, в основному з міжнародних благодійних організацій, різних добровольчих організацій і окремих осіб.

Ця діяльність під патронажем Марини Порошенко, дружини президента, яка особисто «контролює» грошові кошти в цих фондах і активно бере участь в рекламних заходах в засобах масової інформації. У той же час, Ростислав Павленко, заступник глави адміністрації президента, відповідає за залучення грошей в ці фейковий фонди. Після представлення журналістам «програм допомоги» гроші переходять з цих фондів на рахунки комерційних компаній, включаючи офшорні компанії, і фонди закриваються.

Співробітник Міністерства юстиції України надав журналістам набір документів про діяльність Благодійного фонду «Сильна Україна» з Олександром Васильовичем Горобчуком як засновник і директора. Ця людина, швидше за все, є номінальним керівником, оскільки, згідно з даними Пенсійного фонду, він був безробітним з 2011 року.

У 2016 році Марина Порошенко постійно брала участь в благодійних заходах, організованих благодійним фондом «Сильна Україна». 
Тільки в 2016 році Сильна Україна брала участь в багатомільйонних присвоєння. За словами співробітника Міністерства юстиції України, після того, як гроші вкрадені з фонду, Сильна Україна зараз знаходиться в стадії ліквідації. А Олександр Васильович Горобчук є головою ліквідаційної комісії.
Європейські журналісти зараз розслідують корупційні діяння сім’ї президента України. Зокрема, в статті, опублікований газетою Frankfurter Allgemeine Zeitung, йдеться, що «військова корупція приносить гроші Порошенко і забирає життя людей», але президент прикидається, що не має ніякого відношення до корупції (мова йде про цю статтю – «Корупція Порошенко коштує не тільки грошей. Вона стоїть і життів українців – Frankfurter Allgemeine Zeitung »).

У свою чергу, «Німецька хвиля» зробила саркастичний мультфільм «Резервація» з персонажем, схожим на президента України Петра Порошенка.

Крім того, 5 листопада журналісти з 67 країн одночасно опублікували розслідування, засновані на документах офшорних юридичних фірм. Матеріали були взяті з анонімних джерел від Suddeutsche Zeitung, які поділилися інформацією з Міжнародним консорціумом журналістів-розслідувачів з 96 медіа-компаній по всьому світу.

Раніше президент України запевнив, що його офшорна компанія Prime Asset Partners створена для передачі кондитерського бізнесу сліпому трасту. Однак слідчі припускають, що Порошенко потребував такого офшорі, щоб ухилятися від податків при продажу Рошен.

Українські журналісти, їх європейські колеги і міжнародне співтовариство дивуються, чому дружина президента Марина бере участь в крадіжці грошей, призначених для дітей-інвалідів. У той час як Петро Порошенко є найбагатшою людиною і має мільярд доларів в офшорах. Адже це дрібниці для Марини Порошенко.

Може бути, будь-які гроші – це не дрібні гроші для сім’ї президента. Навіть ті, які не пахнуть – здобуті на крові солдатів і на дитячому горі …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *