Суддя до Порошенка: “Не рипайтесь. Ви вчинили злочин і відповідати доведеться в будь-якому випадку”

Судді почали публічно і відкрито погрожувати олігархові Порошенко кримінальними справами.

Судді вже відкрито загрожують Порошенко і це тільки початок. За 5 років перебування при владі Петро Порошенко здійснив тисячі злочинів повідомляє EJ

Уникнути правосуддя вже не вдасться.

Голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк заявив, що президенту Петру Порошенко може загрожувати кримінальна відповідальність за його висловлювання на нараді в РНБО 18 квітня.

Порошенко там доручив Генеральній прокуратурі і Службі безпеки України оцінити підстави для відкриття кримінального провадження проти суддів Окружного адміністративного суду Києва, які винесли рішення про незаконність націоналізації Приватбанку.

Вовк вважає, що це пряма загроза судовій системі.

«По-перше, хочу подякувати за гарну фіксацію власних, по-моєму, неправомірних дій. Це завжди полегшує процес залучення до відповідальності «авторів» таких заяв. Дані висловлювання, особливо поки судове рішення не вступило в законну силу – це фактично загроза одним суддям і своєрідний сигнал іншим, які будуть здійснювати його перегляд, і що в перспективі їх очікує. Вважаю, що колегам слід звернутися в правоохоронні органи, а також до Вищої ради правосуддя з повідомленням про втручання в їх діяльність », – йдеться в фейсбуці Вовка.

У своєму пості суддя посилається на «відомого юриста, політика і блогера Андрія Портнова», у якого є «багатий досвід перемог у держави в міжнародних інститутах».

«Очікувати зараз об’єктивної і негайної реакції не варто. Однак з часом, безумовно, буде надана відповідна оцінка незаконним діям «авторам» цих гучних заяв », – йдеться в пості Вовка.

Відзначимо, що проти Порошенка готові десятки кримінальних проваджень. Як тільки знімуть його кума Юрія Луценка цим виробництвам дадуть хід.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *