Порошенко наостанок показав своє справжнє обличчя: “Зробив послугу Росії”

Прем’єр Молдови Павло Філіп спільно з Петром Порошенкомпро допоміг вийти з-під санкцій України Молдавському металургійному заводу (ММЗ) в Придністров’ї.

Про це йдеться в розслідуванні RISE Moldova і програми « Схеми ».

У травні 2018 року президент Петро Порошенко підписав указ про санкції проти 756 підприємств (в основному компанії з російським капіталом). серед яких виявився і придністровський ММЗ. Санкції передбачали блокування активів, обмеження торгових операцій, заборона виведення капіталу з України і т.д.

Тим часом український лом продовжував надходити на ММЗ і в період санкцій, але не безпосередньо, а через компанію Novastal Prim, відкриту в Кишиневі. Офіс цієї компанії знаходиться в тому ж будинку, де розташовується територіальна організація Демократичної партії Молдови, очолюваної Владом Плахотнюком.

На початку березня цього року прем’єр Філіп відправив лист Порошенко з проханням зняти санкції з ММЗ. У листі описана «критична ситуація, що склалася на АТ ММЗ з м Рибниця, найбільшому виробнику металу в Республіці Молдова».

В Україні лист швидко пройшла всі інстанції, і 19 березня Порошенко підписав указ про виведення з-під санкцій придністровського ММЗ.
“Але завдяки рішучим діям Порошенко прямо перед виборами санкції наш самий патріотичний в світі президент скасував. І тепер наш металобрухт знову йде російським маріонеткам. Спасибі, Петре Олексійовичу!” – резюмують експерти.
Чинний президент України Петро Порошенко подзвонив Володимиру Зеленському та привітав його з офіційними результатами виборів, які сьогодні оголосила Центральна виборча комісія.

Він також зазначив, що Російська Федерація заслуговує істотне посилення санкцій проти неї.

Він зазначив, що чоловік один з усіх, кому не подобається те, що відбувається. Чоловік швидко ретирувався з натовпу городян.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *