Відео видаляють зі всіх ресурсів! Якщо ці кадри побачать українці – Порошенка роздеруть на шматки. Відео

Колишній український президент Петро Порошенко, користуючись службовим становищем, використав свій судноремонтний завод «Кузня на Рибальському» як фірму-прокладку для викачування грошей з держбюджету – шляхом отримання оборонних замовлень від підлеглого йому ж Міністерства оборони.

Про це в ефірі «24 каналу» розповів ведучий авторської програми, екс-нардеп від «БПП» Сергій Лещенко.

За словами журналіста, за всі роки президентства Порошенко його завод отримував замовлення на виготовлення військової техніки від Міністерства оборони України, проте самостійно ніяку продукцію не виробляв, паразитуючи на роботі інших оборонних підприємств.

«Залучення заводу Порошенка дозволяло йому заробляти собі комісійні чайові. Але за часів Порошенко корупційні схеми доходили до маразму, коли «Ленінська кузня» (назва заводу до 2017 р – прим. Ред.) Використовувалася не тільки як прокладка для закупівлі робіт по ремонту кораблів, а й інших військових замовлень.

Це чітко видно на прикладі Київського бронетанкового заводу, виробника бронемашин БТР-3 ТАК по повному циклу, основним замовником яких є департамент військово-технічної політики, розвитку озброєння і військової техніки Міністерства оборони – той самий, який був безпосередньо підпорядкований Порошенко.

При укладанні договорів з виробництва бронетехніки департамент був змушений задовольняти апетити Порошенко і нав’язав Київському бронетанковому заводу співвиконавця – завод «Ленінська кузня», який належав екс-президенту », – пояснив Лещенко.

Пояснювалося таке «співробітництво» тим, що підприємство Порошенко нібито поставляло Київському бронетанковому заводу запчастини до військової техніки, які «Ленінська кузня», насправді, ніколи не виробляла, а лише перепродавали за завищеною в 4-6 разів ціною.

Журналіст зазначив, що вартість таких закупівель для належного державі Київського бронетанкового заводу склала 90 мільйонів гривень в 2016 році і значно перевищила цю суму в 2017-2018 роках. При цьому, незважаючи на відмову підприємства погоджувати «Ленінську кузню» співвиконавцем замовлення, департамент Міноборони змушував держпідприємство підписувати необхідні контракти

Лещенко уточнив, що таким чином націнка на продавані заводом Порошенко запчастини становила цілих 500%.

«При ринкової вартості БТР близько 10 000 000 гривень вартість при договорах з Міноборони становить 37 500 000 гривень. А різниця у вартості – це і є корупційні «чайові», обґрунтовані всяким брудом – оплата за авторський супровід або завищена вартість імпортних комплектуючих, ціна яких не ринкова, а береться з митної декларації поставки, яка робиться офшорними компаніями », – зазначив він.

Також стало відомо, що колишній український президент заробляв на експорті української військової техніки в держава М’янма, знову ж за допомогою своїх компаній-прокладок.

«Перший раз навар робиться при укладанні договору, в якому державний спецекспортер встановив ставку комісійної винагороди 22%.

Другий раз навар робиться, коли, всупереч Цивільному кодексу України, комісіонер ГК «Укрспецекспорт» уклав агентські договори з компаніями-нерезидентами. А це – офшорні фірми, пов’язані з самим спецекспортером. Це – збільшення ціни ще на 31%.

Це збільшило вартість БТР сумарно на 53%. Ну і результат – ця вартість є неконкурентною, що унеможливлює продажу на зовнішні ринки і обмежує виробничі можливості Київського бронетанкового заводу », – резюмував Сергій Лещенко.

У висновку журналіст зазначив, що дані махінації повинні бути розслідувані з приходом нового глави Генеральної прокуратури України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *