10 предметів, про справжню функції яких ти не здогадуєшся! Виuявляється, що ящик під духовкою зовсім не для сковорідок

Нас оточує безліч речей, які стали настільки буденними, що ми навіть не замислюємося про їх походження і справжнє призначення. Але ж у предметів домашнього вжитку теж є свої таємниці і приховані функції.невідомі факти

Ромбик на рюкзаку Спочатку нашивки з прорізами у вигляді ромба або квадрата були тільки на туристичних рюкзаках. Крізь отвори пропускали мотузки та карабіни. Зараз цей елемент втратив свою функцію і служить звичайним прикрасою.

Помпони на головних уборах Напевно, дістаючи з полиці улюблену зимову шапку, ти ніколи не задавалася питанням, навіщо потрібен помпон, звідки він прийшов. Але ж історія цієї забавної деталі йде в XVIII століття. Тоді, бубон пришивали на шапочки французьких моряків, щоб ті не билися об низькі корабельні потолкі.Позже він став одним з знаків розрізнення в армії. 

Простого солдата від офіцера можна було відрізнити за кольором і формою помпона, а також дізнатися до якого полку і роду військ він належить. Стрілки на брюках Стільки часу потрібно витратити, щоб випрасувати ідеально рівні стрілки на класичних брюках. Але ж парадокс в тому, що з’явилася ця тенденція саме завдяки тому, що після транспортування заломи на спресованих брюках було неможливо загладити.

  • Отвір в паличці льодяника
    Ця невелика дірочка всього лише частина технології виготовлення цукерок. Вона потрібна для того, щоб льодяник тримався на пластиковій паличці.
  • Коробочки з локшиною
    Якщо розгорнути коробку з азіатським фаст-фудом, то вона трансформується в тарілку, з якої набагато зручніше є.
  • Перемичка на паличках
    Головний міф про її призначення свідчить, що перемичка служить підставкою. Насправді її роблять лише на дешевих одноразових виробах, щоб показати, що палички нові і ними ніхто не користувався.
  • Бічні дірочки на кедах
    Ці 2 даремні дірочки теж виконують свою функцію. Крім додаткової вентиляції, вони ще допомагають щільно зафіксувати ногу. Баскетболісти пропускають крізь них шнурки, щоб взуття під час гри не бовталася.
  • Отвір в ковпачку
    Хто в дитинстві не гриз кулькові ручки ?! Але ж дитина може випадково проковтнути ковпачок. Це невеликий отвір, в разі застрявання деталі в дихальних шляхах, не дасть малюку задихнутися.
  • Число 57 на упаковці кетчупу Heinz
    Загадкові цифри – це не тільки частина рекламного слогана компанії. Якщо кетчуп не ллється, стукни пару раз долонею по числу 57.
  • Отвір в ложці для спагетті
    За допомогою цього отвору можна відміряти стандартну порцію спагеті на 1 людину.  Ось, що буває, коли виробник продумує все до найдрібніших деталей! Розкажи в коментарях, що тебе здивувало найбільше. І не забудь приголомшити цими незвичайними фактами друзів!
  • джерело

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *