0сь, що відбувається з 0рraнiзмoм, колu вu їcтe сaлo. Тiлькu нe впaдiть зi стiльця!
Напередодні сильних холодів лікарі рекомендують звернути увагу на продукти тваринного походження, які можна сміливо використовувати для профілактики захворювань і боротьби з інфекціями. Одним з таких продуктів є свіже сало.користь салаСало містить у великій кількості вітаміни А, D, Е, а також каротин.
Цей підшкірний жир допомагає підтримувати імунітет і покращує загальний тонусу організму, особливо в холодну пору року.Про шкоду сала ходить чимало легенд, які часто лякають людей, що люблять цей продукт.
Сьогодні ми розберемося у всіх тонкощах питання і розвіємо більшість міфів.Сало викликає повноту і ожирінняЦе не зовсім вірно: сало, як і інші продукти, негативно впливає на організм людини тільки в надмірних кількостях.
Здоровим людям, які не страждають від проблем з шлунково-кишковим трактом, печінкою і підшлунковою залозою, сало піде тільки на користь. Денна норма свіжого сала для здорової людини – 10-30 грамів в день.Сало – надзвичайно важка їжаЦе теж міф: у здорових людей сало не викликає проблем з травленням. Підшкірний жир неймовірно корисний для організму, адже цей продукт плавиться при температурі нашого тіла. Варто зауважити, що він протипоказаний людям, які страждають від проблем з виробленням жовчі.
Сало – суцільний жирА хто сказав, що це погано? Підшкірний жир – унікальна структура, яка багата рідкісної арахідонової кислотою. Ця речовина вкрай необхідно нашому організму, адже без нього не обходиться жодна імунна реакція, а також ця кислота необхідна для обміну холестерину.
У салі міститься велика кількість холестеринуЯк і будь-який продукт тваринного походження, сало містить холестерин. Ось тільки його кількість не така вже й велика, як ми звикли вважати. У 100 грамах свіжого сала міститься 70-100 міліграм холестерину. Для порівняння: в 100 грамах яловичих нирок міститься 1 126 міліграмів холестерину.
Але не варто переживати, якщо ти вжив продукт, який містить велику кількість цієї речовини. Лікарі давно вже підтвердили той факт, що кількість холестерину в крові і тканинах мало залежить від того, скільки ти його з’їси.Набагато важливіше холестериновий обмін.
Організм повинен отримати максимум корисних речовин і правильно їх переробити. У цьому йому допоможуть кислоти, які містяться в салі, – лінолева і арахідонова.Сало з хлібом – дуже шкідливо!Як не дивно, це теж неправда. Таке поєднання є надзвичайно позитивним для нашого організму: обидва продукти чудово засвоюються за умови, що людина здорова.Для тих, хто намагається схуднути, сало теж послужить добру службу, адже це прекрасне джерело енергії. Сало з овочами – кращий вибір під час дієти.
Поділися з друзями цією статтею, будь впевнена, вони дізнаються для себе багато цікавого! А також не забудь дізнатися, як правильно готувати сало в розсолі .