Головне за день: Зеленський в жалобі, вся Україна сумує. Бiйня на Донбасі. Пенсіонерам в три рази підвищать виплати

Сьогодні, 19 січня, літак Міністерства оборони України повернувся з Тегерана з тілами 11 загиблих в небі наших співвітчизників. Під час церемонії прощання тіла виносили з літака в присутності президента України Володимира Зеленського, прем’єр-міністра Олексія Гончарука, голови Верховної Ради Дмитра Разумкова та інших топ-чиновників.

Крім того, в Борисполі траурний кортеж зустрічали родичі «ангелів Боїнга» та співробітники «Міжнародних авіаліній України». Загиблих виносили в гробах, закутаних у національний прапор під траурну музику. Тіла жертв відразу занурили в катафалки і перевезли до аеропорту, щоб всі бажаючі могли особисто попрощатися з ними. Прощання тривало з 13:00 до 19:00.

Пряму трансляцію з місця подій вів Офіс президента.

Сьогодні, 19 січня, вдень в один і той же час на непідконтрольних частинах обох областей Донбасу почалися обстріли, про що повідомляють місцеві жителі в різних паблік і соцмережах. Відомо, що російські окупанти і бойовики пускають в хід важке озброєння, при цьому українська армія системно не відповідає.

Так, очевидці розповідають про масштабні обстрілі селища Золоте в Луганській області з боку бойовиків Л / ДНР і восьми поранених бійців ООС.

До речі, за словами Олександра Чернова, переселенця, який в курсі всіх новин надходять від медичних установ окупованих територій, недавно був смертельно поранений високий чин з командного складу бойовиків.

ВСУ, фото: fakty.ua

У пенсіонерів в 2020 році намічається свято

Так, уряд анонсував, що в Україні в поточному році заплановано відразу три підвищення пенсії через певну кількість часу. Крім того, новий закон про пенсії в Україні свідчить, що скоро будуть діяти три рівня пенсійного забезпечення, як у багатьох розвинених країнах.

Уже в березні пенсонеров очікує індексація за формулою «50% інфляції + 50% зміни середньої зарплати за минулий рік», яка обіцяє підвищення пенсії на 12-15%. А в цілому до кінця року мінімальна пенсія повинна скласти 1769 грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *