А гoвoрuлu бeз пaнiкu! У Нових Санжарах cтaлo пoгaнo oднiй з eвaкyйoвaнuх, у нeї пoчaлoся зaгocтрeння – M0З

Іноземку, у якої з’явилися болі в животі, обстежили, їй призначили лікування, повідомили в Міністерстві охорони здоров’я. У відомстві підкреслили, що жінка залишається в обсервації в медичному центрі Національної гвардії України “Нові Санжари” в Полтавській області.

22 лютого в медичному центрі “Нові Санжари” в Полтавській області у одній з іноземок, евакуйованих разом з українцями з епіцентру спалаху коронавируса в Китаї, з’явилися болі в животі, інформує  прес-служба Міністерства охорони здоров’я України. 

Як розповів заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко, який зараз працює в оперативному штабі Полтавської області, після консультації медиків зі спеціалізованим профільним обласним фахівцем в “Нові Санжари” приїхали фахівці, які провели огляд пацієнтки. 

“Лікарі прибули з пересувним апаратом для проведення ультразвукової діагностики і зі спеціальними контейнерами для забору проб. Полтавські медики спрацювали оперативно. Зайшли, здійснили медичний огляд і вийшли з приміщення обсерватора з дотриманням всіх санітарних норм”, – сказав він. 

Лікарі встановили, що у іноземки загострення хронічної гастроентерологічної хвороби, їй призначили лікування і дієтичне меню. Пацієнтка залишається в обсервації. 

“Зараз евакуйована відчуває себе добре. Підкреслюємо, що ніяких ознак гострих респіраторних захворювань немає. Решта евакуйовані пасажири, члени екіпажу і супроводжуючі особи відчувають себе добре. Вони також не мають ніяких ознак гострих респіраторних захворювань”, – повідомили в Міністерстві охорони здоров’я. 

Евакуйовані знаходяться під постійним наглядом лікарів, підкреслили у відомстві.

Спалах коронавирусной інфекції COVID-19, що викликається коронавірусів SARS-CoV-2 (2019 nCoV), почалася в грудні 2019 року в китайському місті Ухань. 30 січня 2020 го Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила спалах  медичної надзвичайною ситуацією, що має міжнародне значення .

К 23 лютого інфіковані понад 78 тис. Чоловік в 28 країнах світу. Більшість хворих –  76 936 осіб – жителі Китаю. У КНР від коронавируса, померло 2442  людини, більше 22 тис. Пройшли лікування і виписані з лікарень. 

України 20 лютого евакуювала з Китаю 45 українців і 27 іноземців. Їх помістили в обсервацію в медцентр Національної гвардії України “Нові Санжари” в Полтавській області.

На даний момент в Україні не підтверджено жодного випадку зараження. Коронавірусних інфекція була діагностована  у двох українців  на борту круїзного судна Diamond Princess, яке стоїть на карантині біля берегів Японії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *