Українці зaвмeрлu: Рiшeння прuйнятo! Мобільний зв’язок зaмoрoзять під час кaрaнтuнy

Антимонопольний комітет України заборонив найбільшим українським мобільним операторам змінювати умови тарифів на зв’язок в період карантину, чинного до 24 квітня. Дана рекомендація антимонопольників є обов’язковою для виконання, повідомляє прес-служба АМКУ.

Операторам заборонили переглядати тарифи.  Фото: скрін Факти
Операторам заборонили переглядати тарифи. Фото: скрін Факти

Там вважають, що зміна тарифів, закриття тарифів і переведення клієнтів на більш дорогі тарифи порушує умови чесної конкуренції та зловживання компанією становищем на ринку. Тим більше, повідомляє АМКУ, це неправильно в умовах чинного карантину, коли більшість громадян України мають залишатися в ізоляції або працювати з дому.

Антимонопольники вказали, що в зв’язку з карантином і необхідністю мати можливість працювати дистанційно, споживання українцями послуг зв’язку, зокрема – мобільного інтернету, істотно зросте, що призведе до зростання витрат на оплату послуг зв’язку.

В АМКУ допускають, що в умовах, що склалися, коли влада зосередила всі сили і увагу на боротьбу з поширенням коронавируса і подолання наслідків епідемії, учасники ринку мобільного зв’язку можуть піти на узгоджені дії з метою отримання прибутку.

Крім переведення абонентів на більш дорогі тарифи, закриття дешевих мобільних планів і підвищення їх вартості, до таких дій в АМКУ відносять погіршення якості послуг, що надаються.

Такі дії операторів можуть привести до неможливості для українців своєчасно отримувати інформацію і виконувати свої робочі обов’язки, а також до зайвої фінансового навантаження на громадян в умовах карантину.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *