В Одесі вночі “коктейлями Мoлoтoвa” закидали Свято-Успенський монастир, пoтyжнa пoжeжa знuщuлa майже всю…

В Одесі вночі 24 квітня спалахнула потужна пожежа в будівлях Свято-Успенського чоловічого монастиря. Тут спалахнуло господарське приміщення, яке імовірно підпалили. Крім того, невідомі намагалися підпалити кілька автомобілів, які перебувають на території монастиря.

Пожежники прибули на місце НП через шість хвилин після тривожного дзвінка, до їх прибуття монахи намагалися впоратися з вогнем самотужки. З вогнем боролися десять пожежних розрахунків.

Священнослужителі вважають, що це був підпал – відразу з трьох сторін. Під час пожежі стався вибух – в сараї, який горів, знаходився бак з дизельним паливом.

В ніч з 23 на 24 квітня в Свято-Успенському Одеському чоловічому монастирі сталася велика пожежа, причиною якого, за попередньою версією, став навмисний підпал, – заявили в одеській єпархії УПЦ.

Нібито на місці НП бачили чоловіка, який кинув пляшки із запальною сумішшю під машини і втік.

Згоріло господарське приміщення площею 1500 кв. м. Свідки заявляють про те, що спочатку невідомий кинув пляшки із запальною сумішшю під монастирські машини Toyota Hiace і ВАЗ-2107. Займання вдалося відразу загасити силами насельників монастиря за допомогою вогнегасників, – заявили в єпархії.

В цей же час почалася пожежа в господарському приміщенні. Насельники монастиря, помітивши ще одне загоряння оперативно викликали пожежну охорону і через сім хвилин прибули перші розрахунки рятувальників, які приступили до ліквідації пожежі. Так само на місце події прибула оперативно-слідча група Національної поліції і ГСЧС.

Станом на 4:00 ранку пожежа була локалізована і почалася проливання згорілих конструкцій.Жертв і постраждалих від пожежі немає, але в процесі ліквідації пожежі, допомагаючи співробітникам ГСЧС зламав ногу насельник Успенського чоловічого монастиря архімандрит Володимир (Якименко), якого з місця Події госпіталізувала швидка допомога. На даний момент основною версією пожежі в Свято-Успенському Одеському чоловічому монастирі є навмисний підпал, – повідомляють в єпархії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *