Тільки по спец перепусткам! Українці таки дочекалися свого: названа дата запуску маршруток

Українці вже з нетерпінням чекають, коли чиновники дозволять запускати в роботу громадський транспорт. Так, зараз в кожному місті автобуси і тролейбуси все ж їздять, але не в тому режимі, який потрібен пасажирам.

 Проїзд в громадському транспорті можливий виключно за спеціальними перепустками, а видати їх можуть тільки в разі, якщо людина працює на підприємстві, яке забезпечує життєдіяльність міста, або якщо пасажир є медиком, комунальником або поліцейським.

 Тому спеціальні перепустки світять далеко не всім громадянам міста. Про міжміських перевезеннях взагалі поки ніхто і не згадує. Але багато хто чекає навіть не стільки автобусів і тролейбусів, як маршруток. І ось міністр інфраструктури Владислав Криклій розповів, коли запустять маршрутки, передає « Країна ».

Маршрутка: Скріншот YouTube
Маршрутка: Скріншот YouTube

Як завжди, у всіх чиновників зараз відповідь на всі один – чекайте 22 травня. Ця дата, як заклинання для українців. Ось і пан Криклій сказав, що маршрутки запустять не раніше 22 травня.

Але в той же час чиновники додав, що швидше за все міські та приміські маршрути запустять в кінці травня або на початку червня. Міжміські та міжобласні маршрути теж. Цими перевезеннями за часту і займаються саме маршрутки.

Але приватним перевізникам в першу чергу потрібно чекати запуску муніципального транспорту. Тобто, як тільки запустять в роботу автобуси, тролейбуси і трамваї, тоді чиновники з Кабміну зможуть почати обговорення про запуск приватних перевезень.

Криклій також додав, що приватні перевізники просто щосили просять Кабмін швидше вирішити роботу приватним перевізникам.

Також Криклій додав, що якщо зараз запустити маршрутки, то зводяться нанівець всі зусилля під час карантину. І все доведеться починати заново.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *