Людей рoзcтрiлювaли прямо на зупинках і викидали з автівок: відео та фото жoрстoкoї ночі в Білорусі

Протести в Білорусі в третю ніч відзначилися особливою жорстокістю карателів

Третя ніч протестів в Білорусі проти режиму Лукашенка і його чергової перемоги на виборах позначилася особливою жорстокістю силовиків. Людей садили на зупинці і розстрілювали гумовими кулями, витягували з авто, били і садили в автозаки, били байкерів і стріляли по вікнах.

Місцеві Telegram-канали повідомляють, що в Мінську зіткнення в ніч з 11 на 12 серпня перетекли з центру, який швидко зачистили, на околиці.

«ОМОН бігав по дворах, виламував двері і жорстко бив попалися. Сильно дісталося водіям і мотоциклістам »,-  йдеться в повідомленні

Чоловіка наздогнали під під’їздом і жорстоко побили (відео: NEXTA Live)

У той же час, в регіональних містах не було таких жорстких зіткнень. Всі сили міліції, ОМОНу і внутрішніх військ стягнули до столиці.

«Наші люди абсолютно вільно гуляють в Гомелі! Ще б пак – адже все карателі стягнуті до Мінська, отримувати люлей від Серебрянських хлопців », – повідомляють ЗМІ.

Саме на Серебрянці – районі в Мінську – були найжорсткіші опору. Людям навіть вдалося спорудити барикади.

Розстрілювали на зупинках і витягали з авто: відео та фото жорсткої ночі в Білорусі

Третя ніч протестів в Білорусі (фото: NEXTA Live)

Жорстокість силовиків в третю ніч протестів посилилася. Повідомляється, що «карателі» отримали карт-бланш від влади: за всяку ціну припинити опір.

«Сьогодні фашисти, особливо з внутрішніх військ (так-так, в основному людей розстрілюють саме вони) і ОМОНу, проявили всю свою звірячу сутність. Ублюдками дали повний карт-бланш на погроми і створення заворушень в місті », – пише NEXTA Live.

На одному з відео, що йде по двору силовикам кричать ганьба, а вони у відповідь починають стріляти по вікнах квартир.

Силовики в Мінську обстрілювали вікна (відео: Mash)

«Покидьки зловили двох хлопців, посадили їх на зупинки і розстріляли гумовими кулями. Вам це обов’язково пригадають », – йдеться в ЗМІ.

Людей розстрілювали на зупинці (відео: NEXTA Live)

У Уруччя (район Мінська) до голови байкерів приставляли пістолети і дуже жорстко били.

Жорстоке побиття байкерів в Мінську (відео: NEXTA Live)

На третю добу протестів було затримано багато журналістів, представників ЗМІ били. Серед них Руслан Кулевіч з hrodna.life і його дружина Тетяна, Алесь Денисов, журналіст і лідер групи «DZIECIUKI».

Також повідомляється про затримання і побиття журналіста Tut.by Станіслава Коршунова. У фотокореспондента Associated Press Сергія Грица розбили дисплей камери. Фотокореспондент «Наша Ніви» Надія Бужан розповіла, що з її камери силовики забрали флешку.

Із застосуванням сили затримали журналістів Onliner – більд-редактора Владислава Борисовича і відеокорреспондента Сергія Птушко. У останнього розбита камера.

А ранком 12 серпня державні ЗМІ Білорусії заявили про затримання якогось «координатора масових заворушень» у Мінську. Він нібито керував трьома людьми, які «керували сотнями».

Будемо вдячні за репост!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *