Почався третій день обслуговування на українській мові. У магазинах Харкова всім продавцям видали листки, на яких роздруковано підказки

Усі заклади обслуговування в Україні із 16 січня зобов’язані надавати послуги та інформацію державною мовою. Такі норми містяться у 30 статі закону “Про забезпечення функціонування української мови як державної”, який ухвалили ще у 2019 році. Норми мовного закону набувають чинності поступово і деякі з них почнуть діяти аж у 2030 році.

Враховуючи чутливість питання, українізація сфери послуг стала однією із найобговорюваніших тем. Досі ледь не щодня у сфері послуг ставалися конфлікти на мовному ґрунті.

Чимало суперечок завдяки відеофіксації і поширенню у соцмережах викликали жваве обговорення. Нові норми повинні забезпечити право громадян на надання послуг українською. 

У Харкові у продавців з’явилися ось такі підказки:

“Шёл второй день обслуживания на украинском. В магазинах Харькова продавцам выдали подсказки” – коментують світлину у місцевому пабліку Жить в Харькове.

Peдaкцiя може не пoдiляти дyмку aвтopа і нe нece вiдпoвiдaльнicть зa дocтoвipнicть iнфopмaцiї. Автор посту не є абсолютним експертом, або людиною, що не має права на помилку, тому чекаємо на ваші коментарі, у нас на сторінці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *